Website van Femke


Deze pagina gaat over de sport die ik al bijna 10 jaar met plezier doe:

TURNEN!

Op deze pagina staan mijn beste prestaties op alle vier de toestellen en mijn beste prestaties allround. Maar er staan ook een paar plaatjes en filmpjes van mij.


Sprong

Sprong is mijn favoriete en beste toestel. Op dit toestel heb ik in mei 2016 op het NK een individuele finale gehaald.
In deze finale ben ik 2e van Nederland geworden op dit toestel en met maar 0.082 verschil op de score van de nummer 1.
Foto's van het NK:Filmpje van sprong:
Mijn sprong op het NK met het team.

Brug

Op brug was ik vroeger toen ik nog klein was heel goed. Ik heb een aantal keer goud gehaald op de toestelfinale op brug. Maar nu is het een van mijn mindere toestellen.
Foto's op brug:Filmpjes van in de trainingen:
Een nieuwe afsprong van brug
Een nieuw vluchtelement tussen de liggers

Balk

Balk is nooit mijn sterkste toestel geweest. In de trainingen heb ik meestal wel goede oefeningen zonder grote fouten, maar op wedstrijden gaat het dan weer mis en maak ik wel grote fouten.
Foto's op balk:Filmpjes van balk:
Nieuw onderdeel op balk in de training
Maar je kan natuurlijk niet altijd op balk blijven staan
Val van balk op een wedstrijd

Vloer

Een paar jaar geleden was mijn beste toestel vloer, maar nu is dat sprong. Ik haal nu nogsteeds wel hoge punten op vloer. In mei 2016 heb ik ook op vloer een individuele toestelfinale op het NK gehaald.Helaas was de jury heel streng en werden er 2 sprongen afgekeurd maar toch ben ik trots dat ik 9e van Nederland ben geworden op vloer.
Foto's van het NK op vloer:Filmpjes van vloer:
Nieuwe serie op vloer in de training
Vloeroefening op een Internationaal tournooi

Allround

Allround (wedstrijden waarbij je alle 4 de toestellen turnt) heb ik ook al een paar hele goede prestaties geleverd. Zo ben ik in 2014 op de districtsfinale 2e geworden waardoor ik verplicht moest promoveren naar een hoger niveau. In april 2016 heb ik op de halve finale van het NK mij als 7e geplaatst voor de NK finale. In mei was die finale waar ik de eerste 3 toetsellen heel goed gepresteerd heb. Na 4 toestellen stond ik 4e maar helaas viel ik van balk waardoor ik van de 4e naar de 26e plek ging. Maar toch was ik al trots dat ik op deze finale mocht staan. In november 2016 had ik het NK met het team. Op deze wedstrijd heeft heel het team goed gepresteerd en dat werd beloont met een mooie 2e plaats met het team. Ook in november 2016 had ik een Internationaal tournooi in Belgiƫ. Bij deze wedstrijd zijn we ook met het team 2e geworden maar tegelijkertijd ben ik individueel 5e geworden.In de herfstvakantie 2016 ben ik en nog een paar andere turnsters met 2 trainsters op trainingstage naar New York geweest. We hebben vaak getraind en zelfs een wedstrijd gehad, maar we zijn ook twee keer New York City in geweest. Dit was een hele bijzondere ervaring die mij heel lang zal bij blijven!