Eten

De Koreaanse keuken, gericht op de eenvoudige mens, is gebaseerd op rijst,
groenten, vis, zeewier en tofoe (dubu in het Koreaans).
Typische Koreaanse maaltijden staan bekend om het grote aantal bijgerechten (banchan) welke rijst
soep en kimchi (gefermenteerde groenten) vergezellen.
Drie, vijf en soms wel twaalf bijgerechten worden geserveerd, afhankelijk van de gelegenheid.
Koreaans eten verkrijgt zijn smaak door combinaties van sesamolie, sojapasta, sojasaus, zout, knoflook,
gember en, het belangrijkste ingrediƫnt, chilipepers, welke de speciale pittige smaak geven.
De traditionele Koninklijke keuken staat in groot contrast met de gerechten voor het gewone volk en werd ook
alleen genoten door de koninklijke familie en de Yangban, de upper-class in Korea.
Luxe gerechten werden geserveerd, die vaak vele uren tot dagen aan bereiding vergden.
Uniek is de combinatie van warm en koud, hete en milde ingrediƫnten, vaste en vloeibare gerechten en het serveren op bronzen servies.



bekende Koreaanse gerechten

1.Bulgogi
2. Bibimbap
3. Galbi of kalbi
4. Gimbap of kimbap
5. Kimchi or gimchi
6. Kongbap een rijstgerecht
7. Naengmyeon

eten
eten2
eten3