Home Bezienswaardigheden Over Breda FestivalsDe leukste plekken in Breda.

In dit gedeelte worden de meest bezienswaardige plekken in Breda besproken.
Er zijn heel veel leuke dingen te doen in Breda.
Hier worden ze even op een rijtje gezet.

1.Grote Markt
Met name als het mooi weer is, is deze gezellige markt goed gevuld met mensen. Dit bruisende plein in het hart van het centrum staat dan ook bekend om zijn gezellige terrassen en goede eetgelegenheden. Het cafe T Hart wordt vooral aangeraden voor zijn gezelligheid. Regelmatig is het plein decor voor vele festivals als Breda Jazz, Harley Davidson dag Breda en tijdens de carnaval. Door de aanwezige bomen doet het plein zeer gezellig aan. Bijzondere bezienswaardigheden die aan deze Grote Markt liggen zijn het oorlogsmonument Judith met het hoofd van Holofernes, het oude stadhuis waar nog regelmatig mensen trouwen en natuurlijk de Onze-Lieve-Vrouwekerk.


De grote markt2.Haven
In het prachtige historische centrum van Breda bevindt zich ook de haven van de stad. Verschillende rondvaartboten voeren je door de haven langs het Spanjaardsgat en de vele monumentale panden die er langs de oevers te vinden zijn. Een van de oudste straten van Breda is zelfs vernoemd naar de haven. In deze Haven straat zijn tegenwoordig veel horeca en de bijbehorende gezellige terrassen te vinden. Op de hoek van de Haven en de Vismarktstraat is de oude vishal te vinden. Hier werd vroeger de vangst van de dag verhandeld. In het jaar 2007 heeft er een feestelijke opening van de Haven plaatsgevonden. De Haven is namelijk gedempt geweest van 1965 tot 2007.


De haven in Breda in de avond3.Onze-Lieve-Vrouwekerk
Midden in het centrum aan de Grote Markt staat het belangrijkste monument van de stad. De start van de bouw begon rond het jaar 1410 en duurde enkele jaren. Daarna hebben er natuurlijk verschillende aanpassingen en restauraties plaatsgevonden. In de kapel liggen tientallen leden van de familie van Hendrik III van Nassau-Breda begraven. Zowel de buitenkant als de binnenkant zijn zeer fraai gedecoreerd. Het grootste pronkstuk van deze Onze-Lieve-Vrouwekerk is het schilderij over de geschiedenis van het Sacrament van Niervaert wat zich in de Nievaartkapel bevindt.


De Onze-Lieve-Vrouwekerk van binnen4.Park Valkenberg
Achter het Kasteel van Breda ligt het mooie stadspark Park Valkenberg. In dit heerlijke rustpunt van de stad vind je een schitterend fontein, restanten van verdedigingstorens, beelden van onder andere Hercules, het Baroniemonument en speelgelegenheden. Vaak wordt dit park gepasseerd door mensen die via het treinstation op weg zijn naar de binnenstad.


Het Valkenberg Park5.De Barones
Vlakbij de grote markt bevindt zich het luxe overdekt winkelcentrum van de stad. Hier in de Barones zijn veel ketens met een pand vertegenwoordigd. Maar ook verschillende kleine ondernemers bieder er hun waar aan. Het winkelcentrum is reeds opgeknapt en nu is het een plek voor veel bewoners en toeristen die willen shoppen.


De ingang van de BaronesConcluderend, er zijn erg veel leuke dingen te doen in de binnenstad.
Maar het belangrijkste is natuurlijk om te genieten van de mooie sfeer die in de stad hangt.

Dit is de actuele tijd
22:29:55:PM

Geschreven door: Lois Ruijten
Mail naar:Lois Ruijten.
Lois.ruijten@gmail.com
Mencia de Mendoza
Breda

Op deze pagina kunt u uw feedback achter laten om deze website nog beter te maken: Feedback