Home Bezienswaardigheden Over Breda Festivals


Festivals en feestjes in Breda

Breda is een echte feest-stad. Van carnaval tot nieuwjaarsfeestjes, er is genoeg te feesten in Breda.
Hier worden de leukste even op een rijtje gezet.1. Koningsdag
Een van de leukste feestdagen in Breda. Of je nu met een volgeladen kleedje met oude troep op de vrijmarkt bivakkeert of uit je plaat gaat op het Chasseveld met 538, het wordt sowieso een leuk feestje. Verder zijn er nog interessante dingen te ontdekken. Een buitengewone vlaggenparade van de KMA, festival Zonnig!, en veel meer.


538 Festival op het Chasseveld

2. Breda Jazz Festival
Vier dagen lang swingen op de fijne jazzdeuntjes, dat is Breda Jazz Festival. Jaarlijks komen er op het festival ongeveer 250.000 bezoekers af en is daarmee het grootste jazzfestival van Europa. Er zijn ongeveer 185 optredens op 18 podiavan muzikanten uit het buitenland, maar ook lokale en regionale bands komen elk jaar performen. Het festival is begint op donderdag in mei en eindigt die zondag daarna. om 11 uur. Het leukste aan dit festival is dat het plaatsvind midden in de stad waardoor je van podium naar podium kan lopen door de prachtige stad.


Het Jazz festival op de grote markt bij het stadhuis

3. Dancetour
Op eerste Pinksterdag bouwt Dancetour traditiegetrouw een heel fijn feestje op het Chasseveld. De line-up is elk jaar verschillend maar je kan een dag vol urban, hiphop en rap verwachten. De entree voor dit festival is gratis.


Het Dancetour festival op het Chasseveld

4. Ploegendienst
Twee dagen hard werken bij Ploegendienst bij de Galderse Meren. In hartje zomer kun je zo lekker afkoelen. Tickets kosten ongeveer 41,50 euro per stuk.


Het podium van Ploegendienst bij de Galderse meren

5. Breda Barst
Twee dagen vol pop, rock, metal, punk, elektro, hiphop en dance in het Bredase stadspark Valkenberg. Een mooie mix van regionaal en lokaal talent en gevestigde artiesten, dat is Breda Barst. Op Breda Barst vind je ook theater, een gevarieerd aanbod van lekker eten, een gezellige markt en activiteiten voor kinderen. Breda Barst wordt mogelijk gemaakt door een grote groep vrijwilligers waarin altijd plek is voor nieuw bloed. Samen streven we naar een ecologisch verantwoord festival. Breda Barst is voor iedereen, of je nu voor de muziek of de gezelligheid naar dit altijd sfeervolle, gratis toegankelijke festival komt.


Feestgangers Breda Barst

Concluderend, er zijn erg veel leuke festivals en feestjes om bij te wonen in Breda.
Dit is de actuele tijd
21:55:30:PM

Geschreven door: Lois Ruijten
Mail naar:Lois Ruijten.
Lois.ruijten@gmail.com
Mencia de Mendoza
Breda

Op deze pagina kunt u uw feedback achter laten om deze website nog beter te maken: Feedback