Welke dieren worden bedreigd in Afrika?

In Afrika worden heel veel dieren bedreigd. Dit is natuurlijk een heel groot probleem. niet voor de wereld maar vooral voor Afrika.
De dieren trekken natuurlijk heel veel touristen aan. Hierdoor hebben veel mensen werken en dit helpt dus ook de economie van Afrika.
Er zijn heel veel dieren in Afrika die bedreigd worden. Van sommige diersoorten in Afrika zijn er zelf nog maar een handje vol over.
  Een aantal voorbeelden hiervan zijn:
 • De zwarte neushoorn
  Behoort tot de Afrikaanse neushoorns en wordt ook wel puntlipneushoorn genoemd. De zwarte neushoorn leeft in droge savannen en open bosgebieden in heuvelachtige gebieden van Oost- en Midden-Afrika,
  vooral in Zuid-Afrika, Namibiƫ, Mozambique, Kenia, Tanzania en Oeganda. Doordat stropers op dit mooie beest jagen voor de hoorns, wordt hij met uitsterven bedreigd.
 • De chimpansee
  Een Afrikaanse mensaap. Samen met de Bonobo worden zij beschouwd als de nauwst nog levende verwanten van de mens. De Chimpansee leeft in Centraal- en West-Afrika, Senegal, Tanzania en Oeganda, in open wouden en regenwouden,
  maar ook in bergbossen en bossavannes. Daar waar fruit, insecten of zaden te vinden zijn. Chimpansees worden bedreigd door het verdwijnen van hun leefgebied en de jacht om hun vlees.
 • De bonobo
  De Bonobo is een van de primaten. Samen met de Chimpansee staat deze aapsoort het dichtst bij de mens. Zij komen voor in de tropische bossen in Centraal Afrika en eten vruchten, zaden, bladen, bloemen, paddestoelen, eieren en kleine dieren.
  De andere onderwerpen!
 • Welke dieren heb je in Afrika?
 • Leuke en handige info over safari!