Welkom op de hoofdpagina van The Africa Wildlife

Welke jachtdieren heb je in afrika:
In totaal komen er ongeveer 400 soorten zoogdieren voor in Afrika. De meest kenmerkende dieren in Afrika zijn bijvoorbeeld:
leeuw, panter, hyena, zebra, aap, neushoorn, buffel, gnoe of wildebeest, giraffe, olifant, antiloop, klipdas, nijlpaard, wrattenzwijn en baviaan
De vogelwereld van Zuid-Afrika is nog rijker dan die van de zoogdieren en omvat ca. 870 soorten. Gezegd moet wel worden dat een groot deel hiervan bestaat uit trekvogels
die in Zuid-Afrika overwinteren zoals de ooievaar en de boerenzwaluw. In de oostelijke bosgebieden komen grote roofvogels voor zoals de steppearend en de kuifarend.
Wat kleiner is de bateleur of goochelarend, die zo genoemd wordt vanwege zijn capriolen in de lucht. In de vijgenbomen die hier groeien leven vele vogels. Voorbeelden hiervan zijn:
toerako, de groene duif, de neushoornvogel, de baardvogel, de buulbuul en de kleurige bijeneters.
In de bossen en langs de grote rivieren komen ook veel ijsvogelsoorten voor. De Afrikaanse reuzenijsvogel en de bonte ijsvogels leven langs de rivieren.
de Afikaanse dwergijsvogel en de grijskopijsvogel komen in de bossen voor. Een van de mooiste vogels van in dit gebied is de vorkstaartscharrelaar. De geelsnavel- en roodsnaveltok, neushoornvogels, zijn zeer opmerkelijke vogels
en ook de zuidelijke hoornraaf is zeer opvallend. De hoornraaf is een grondneushoornvogel en eet insecten, reptielen en andere kleine dieren. De heremietkoekoek of "piet-my-vrou" heeft een zeer karakteristieke zang.

In Afrika is de safari natuurlijk heel erg bekend. Er is een term genaamd de bijg 5. Dit gaat over de 5 must sie dieren in Afrika.
Dat zijn de volgende dieren:
  • de leeuw
  • de luipaard
  • de olifant
  • de neushoor
  • de buffel
    De andere onderwerpen!
  • Leuke en handige info over safari!
  • Welke dieren worden bedreigd in Afrika?