ANANAS

pineapple - wikipedia

De ananas is voor het eerst ontdekt in het jaar 1493. Doordat deze fruitsoort snel bederft, werd het in die tijd als een luxe gezien wanneer iemand de kans kreeg om deze vers op te eten. Gelukkig is dat vandaag de dag anders. Dankzij het lage aantal calorieen, het ontbrekende vetgehalte en het hoge vitamine C-gehalte is de ananas tegenwoordig ontzettend populair.

Toen de Europeanen probeerden om zelf ananas te verbouwen, merkten ze al snel dat dit mislukte. Later kwamen ze er achter dat dit komt doordat deze fruitsoort geteeld moet worden in een warm klimaat. Om die reden wordt de ananas nu geproduceerd in landen zoals Thailand, de Filipijnen, Hawaii, China, Mexico en Brazilie.

Doordat de ananas zo geliefd is, is het begrijpelijk dat we ons afvragen: is het eten van ananas gezond?

Waarom ananas gezond is

Werkt bloeddrukverlagend: Ananas bevat het belangrijke mineraal kalium en dit kan een bloeddrukverlagende werking hebben. Verder is kalium betrokken bij het behouden en versterken van de spieren, en het beschermen van het brein.

Beschermt tegen verkoudheid: De voedingsstoffen vitamine C en bromelaïne zijn beide te vinden in ananas. Deze stoffen bestrijden microben in je lichaam en helpen je om verkoudheid te voorkomen.

Voorkomt astma: Mensen die ananas, mango, broccoli, pompoen of wortels eten hebben minder kans om astma te krijgen. Dit komt doordat het betacaroteen in ananas bescherming biedt tegen astma en andere ziektes.

Kan de kans op kanker verminderen: De grote hoeveelheid vitamine C die een ananas bevat kan de vorming van vrije radicalen die kanker kunnen veroorzaken voorkomen. Verder verbetert vitamine C je weerstand en is het betrokken bij het remmen van het verouderingsproces.

Verbetert het immuunsysteem: Een ananas bevat vezels die hongergevoel tegengaan en de darmen in topconditie houden. Met een gezonde spijsvertering ben je beter beschermd tegen ziektes en virussen, omdat je weerstand voor een groot gedeelte uit je darmen komt.

Bevordert de vruchtbaarheid: Voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten kunnen de vruchtbaarheid bevorderen. Dat komt doordat antioxidanten tegen vrije radicalen vechten. De antioxidanten die te vinden zijn in ananas, zoals vitamine C, koper, zink, foliumzuur en b├Ętacaroteen, hebben op die manier een gunstig effect op de mannelijke en vrouwelijke vruchtbaarheid.

Versterkt de botten: Een portie ananas van 84 gram bevat 26% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid mangaan. Dit mineraal is essentieel voor het lichaam, omdat het ervoor zorgt dat botten en bindweefsel versterken.

Draagt bij aan het herstel van de huid: De voedingsstoffen in ananas kunnen bijdragen aan het herstel van de huid na beschadiging door zonlicht of vervuiling. Ook zorgen ze ervoor dat rimpels verminderen. De vitamine C in ananas heeft tevens invloed op de aanmaak van collageen; een in het lichaam voorkomend eiwit dat de huid ondersteunt.

Ook wordt er gezegd dat het vrouwelijk en mannelijk geslachtsdeel er schoner en frisser van wordt.

Dus wees gezond en eet ananas!

Love Pineapple