CASTIEL
CASTIEL


Gespeeld door Misha Collins
Naam: Castiel
Woonplaats: -
Geboortedatum: ?
Geboorteplaats: Hemel
Soort:
-Engel (momenteel)
-Seraph, soort engel (vroeger)
-Mens (vroeger)

Alias:
-Cas
-Cassie
-Feathers
-Clarence
-SteveCastiel is extreem oud en een van gods zijn favoriete engelen. En ondanks dat hij al eeuwen oud is, hebben Sam en Dean een speciale plek in zijn hart.
Toen Castiel Dean uit hel haalde, volgde hij orders op vanuit de hemel. En dat bleef hij doen voor een tijd totdat hij er achter kwam dat de engelen Lucifer uit zijn kooi wouden hebben zodat Lucifer en Micheal tegen elkaar opzouden nemen. Hij sloot zich aan bij Sam en Dean om de bevrijding van Lucifer tegen te gaan.
Ook als Lucifer vrij is, blijft hij bij Sam en Dean om Lucifer tegen te houden. En zo ontstaat er een band tussen de broers en de engel.

Nadat Lucifer weer terug in zijn kooi zit, is er een oorlog bezig in de hemel over wie er aan de macht mag komen. Castiel denkt het goede te doen door een hele hoop zielen in zich op te nemen waardoor hij een enorme kracht ontvangt. Een kracht waardoor hij is een nieuwe god veranderd maar het is te veel kracht. Dus hij probeert de zielen terug te plaatsen van waar ze vandaam kwamen: Purgatory. Maar dat lukt hem niet, de Leviathans ontsnappen en vormen een nieuw kwaad op aarde.
Samen met Dean schakelt hij de heerser van de Leviathans uit maar hierdoor komen ze beide in Purgatory terecht. Na een jaar vinden Dean, Cas en Benny, een vampier en vriend een weg uit Purgatory. Alleen Castiel wilt niet mee terug naar de normale wereld omdat hij vindt dat hij nog niet genoeg gestafd is. Uiteindelijk wordt hij toch uit Purgatory gehaald, door Naomi, een engel.
Naomi herprogrammeerd Castiel, ze wist zijn herinneringen en laat hem andere engelen doden die niet gehoorzaam zijn aan de nieuwe hemel. Ook programmeerd ze Cas om Dean te doden, maar als het moment daar dan ook echt is, lukt het Castiel niet om Dean te vermoorden. Dit verbreekt dan ook de band tussen Naomi en Cas.

Met goede bedoelingen gaat Castiel samenwerken met Metatron, de schrijver van het woord van god. Samen proberen ze de poorten van de hemel te sluiten zodat ze de hemel weer in orde kunnen krijgen. Maar Metatrons plan was om de engelen te laten vallen, wat ook gebeurt als Metatron Castiel zijn 'grace' wegneemt waardoor hij een mens wordt.

Met de 'grace' van een dode engel probeert Castiel Dean te helpen met the mark, ondertussen probeert hij zijn eigen grace terug te vinden. Want hem ook lukt maar doordat hij een gevallen engel is, is zijn kracht niet meer wat het geweest is.

Dit heeft waarschijnlijk ook meegespeeld toen hij Lucifer in zijn vessel liet komen om the Darkness te stoppen. Maar toen Lucifer weg was, hielp hij nog steeds om the Darkness te stoppen. En ook stopte hij Lucifer van het doden van Sam.
Want dat is was Castiel doet, hij helpt de mensen om wie hij geeft.