LUCIFER
LUCIFER

Gespeeld door Mark Pellegrino
Naam: Lucifer
Woonplaats: -
Geboortedatum: ?
Geboorteplaats: Hemel
Soort:
-Aartsengel
Alias:
-Satan
-The Devil
-Luci
-Morning star
-Serpent
-The dark prince
-The Light Bringer
Lucifer is God zijn favoriet, daarom gaf God Lucifer the Mark of Cain om zo zijn zus the Darkess op te sluiten. Maar toen hij zag wat the Mark met Lucifer deed, besloot hij dat het het beste was dat Lucifer opgesloten werd, zodat hij mensheid geen pijn zou doen. Lucifer werd in zijn kooi gezet en bleef daar voor eeuwen totdat Sam en Dean de zegels broken en daardoor de kooi opende.
Zo liep hij een tijdje op de aarde. Totdat hij weer door Sam en Dean terug in zijn kooi geplaatst werd. Waar hij Sam voor anderhalf jaar op aarde, martelde.

Ook terwijl hij nog in zijn kooi zit, marteld hij eerst Sam in zijn gedachtes daarna Castiel. Maar nadat Castiel genezen is, wordt er voor een hele tijd weer niks over Lucifer gehoord.
Maar als Sam en Dean hulp nodig hebben om the Darkness tegen te houden, vragen ze Lucifer om hulp. Lucifer wou dat Sam toestemming zou geven maar Sam deed dat niet, Castiel wel. Daarom liep Lucifer een tijdje rond in Castiel zijn vessel. Totdat hij daar werd uitgestoten. Toen zocht hij voor een hele tijd naar een nieuw vessel, eentje die hem wel kan houden. Dat werd Vince maar ook die ging uiteindelijk dood.
Ondertussen was hij nog steeds bezig met het terroriseren van de aarde. Ook was hij nog steeds de favoriet onder de demonen als King of Hell.
Toch lukt het Crowley om Lucifer terug in zijn kooi te plaatsen en Lucifer in een lichaam te plaatsen, zijn oude vessel Nick.
Lucifer ontsnapt hier uit en krijgt hij een zoon, een Nephilim.

Na een tijdje gaat het weer fout, door Mary Winchester zorgt ervoor dat zowel zij als Lucifer in een alternative wereld vastkomen te zitten.
Ondanks dat het een bad guy is, is hij in sommige opzichten fout begrepen. Het is niet dat wat hij doet goed is maar er zit een reden achter.