CROWLEY
CROWLEY

Gespeeld door Mark Sheppard
Naam: Fergus Roderick MacLeod
Woonplaats: Hel
Geboortedatum: c. 1661
Sterfdatum: c. 1723 en 2017
Geboorteplaats: Kingdom of Scotland
Soort:
-Crossroad demon (
-Mens (vroeger)
Alias:
-Crowley
-Lucky the Leprechaun
-The King
-Doggie
-King of Hell
-King of CrossroadsCrowley was geboren als mens. Maar nadat hij zijn ziel had verkocht, veranderde hij in een demon. Eerst was hij een crossroad demon maar uiteindelijk werd hij gekozen tot King of Hell.

Hij hielp Sam en Dean om Lucifer terug in zijn kooi te krijgen omdat hij eigenlijk op de plek van Lucifer zit.
Daarna hielp hij Castiel met de zielen uit Purgatory omdat hij had verwacht dat hij ook een deel van die zielen zou krijgen waardoor hij een stuk machtiger zou worden. En dat zou zijn plek als King of Hell veilig houden. Maar hij werd door Castiel verraden.
Toch hielp hij de Sam en Dean weer tegen de Leviathans omdat ook deze zijn plek als King of Hell in gevaar brengen.
Maar als deze dan ook verdwenen zijn, keert hij tegen Sam en Dean en trekt zo zijn eigen plan omdat Sam en Dean van plan zijn om de poorten van hel te sluiten. Wat zou betekenen dat hij niet meer tussen de mensen zou kunnen lopen en ook geen nieuwe zielen kan krijgen. Alleen heel tactisch heeft hij niet gewerkt want hij werd gevangen genomen door Sam en Dean. Die proberen hem te zuiveren met gezuiverd bloed, iets waar hij verslaafd aan raakt. Hij ontsnapt en blijft bloed drinken. Maar Sam en Dean helpen hem er mee te stoppen omdat hij niet heel handig is als niet zichzelf is.

De band tussen Dean en Crowley wordt een stuk steviger als Dean The mark of Cain krijgt. Hij helpt Dean als hij een demon is en hij helpt Sam en Dean ook als ze het opnemen tegen the Darkness. Samen met zijn moeder Rowena.

Ondanks dat hij als slechterik begon, is hij toch een soort held geworden. Want hij heeft Sam, Cas en Dean erg vaak geholpen en hij heeft zichzelf opgeofferd om Lucifer te stoppen.