Mencia. Ontdek jouw wereld.

Bezienswaardigheden
 
Hierboven staan een schematische afbeelding van een overzicht van rome. Ons doel is om van elke kleur jou zo veel mogelijk te laten zien. En ook zo in een week tijd rome van alle kanten te laten beleven.

In Rome is natuurlijk oneindig veel te beleven dus je vervelen hoeft zeker niet met deze reis. In je vrije tijd kun je Rome samen met je beste vrienden verkennen.

Rome Centrum fietstour

TopBike Rental & Tours

De historische binnenstad van Rome staat boordevol wereldberoemde bezienswaardigheden. Met deze fietstour maak je kennis met de belangrijkste trekpleisters & monumenten en gezelligste pleinen en straatjes. Je fietst samen met een Nederlandse gids die je vol passie en kennis het beste van Rome laat zien. Geniet volop van de hoogtepunten van Rome en fiets heerlijk ontspannen door de stad.

Dit ga je beleven
Al fietsend door Rome kom je er al snel achter dat Rome vol staat van de bezienswaardigheden. Van monumenten uit de Klassieke Oudheid tot chique winkelstraten, van Renaissancepaleizen tot barokke pleinen en van kerken vol kunstschatten tot de mooiste fonteinen. Met deze fietstour zie je het allemaal en kom je meer te weten over Rome en deze bijzondere plekjes van de stad. Een unieke fietstour door het historische hart van Rome, inclusief een ervaren Nederlandse gids!
Naast een aantal bijzondere verborgen plekjes ontdek je natuurlijk de beroemde trekpleisters zoals Piazza Navona, het Pantheon en het Colosseum. Tijdens de ochtendtour zie je ook Piazza Venezia, de Trevi-fontein en de Spaanse Trappen. Fietsend door Rome ga je al snel op in de bijzondere sfeer en geschiedenis die deze stad zo uniek maken. Deze fietstour is daarom de ideale kennismaking met Rome en de perfecte start van je bezoek aan Rome!

Dit ga je beleven
vaticaanstad is een niet te missen bezienswaardigheid voor wie Rome bezoekt. Met deze rondleiding ben je verzekerd van een zo compleet mogelijke tour door het Vaticaan, onder begeleiding van een officiële Vaticaan gids!
Dankzij de handige 'Skip the line' tickets sla je de wachtrij direct over en loop je zo het Vaticaan in. Tijdens deze rondleiding bezoek je de Vaticaanse Musea, de Sixtijnse Kapel, de 'Vatacombs' waar de graftombes van veel pausen te zien zijn en de Sint-Pietersbasiliek. De gids laat je de meest bijzondere plekken zien en vertelt boeiende achtergronden en verhalen, zodat je helemaal opgaat in het Vaticaan, de historie en de bijzondere tradities. Natuurlijk zie je ook de beroemde Pietà van Michelangelo en het Baldakijn van Bernini.

Belangrijk om te weten:Storytelling Rome Tours & Walks
Geen saaie feitjes en nutteloze informatie, maar een unieke persoonlijke kennismaking met de bijzondere verhalen van de oude Romeinse keizers in Rome. Met deze Storytelling Tour ervaar je Rome op een geweldige manier onder begeleiding van een ervaren Storytelling gids. Kom meer te weten over de moord op Julius Caesar op de exacte plek waar het gebeurde. Of verbaas je over de intriges en geheime liefdes van verschillende bekende en minder bekende Romeinse keizers. Beleef het oude Rome met deze unieke wandeltour.

Dit ga je beleven
Ervaar het oude Rome alsof je er zelf bij was! Met deze speciale Storytelling Tour ga je helemaal op in de persoonlijke verhalen van de oude Romeinse keizers. Onder begeleiding van een ervaren lokale Storytelling gids val je van de ene verbazing in de andere. Pikante verhalen, gruwelijke gebeurtenissen en geheime ontmoetingen, tijdens deze rondleiding zal je je niet vervelen. De rondleiding start wanneer het langzaam donker begint te worden in Rome. De stad verandert, de prachtige gebouwen en monumenten lijken nog sfeervoller dan overdag en het is wat minder druk met toeristen. Het ideale moment om helemaal op te gaan in de intrigerende verhalen over het oude Rome.
De zorgvuldig uitgestippelde route brengt je langs bijzondere plekken in het centrum van Rome. Zo bezoek je het Largo Argentina (de plek waar Julius Caesar werd vermoord), Piazza della Pigna, Piazza di Pietra, Piazza Colonna, het Mausoleum van Augustus & Ara Pacis en Piazza del Popolo. Niet alleen Julius Caesar komt aan bod, maar je maakt ook kennis met bijzondere karakters zoals Marcus Agrippa. Verbaas je over zijn loyaliteit en vriendschap met de eerste Romeinse keizer, Augustus. In totaal ontdek je persoonlijke verhalen van 6 Romeinse karakters. Ervaar het verhaal zelf en ga Rome met andere ogen zien!